svenskamednathalie.blogg.se

Nathalie Sandstedt, lärare i svenska på högstadieskolan Vasa Real i Stockholm

Frågor om praouppgiften

Kategori: Allmänt

Hej klass 9E!
 
Hoppas att alla ni har trivts bra på era praoplatser och att ni har haft det bra dessa två veckor. Det har faktiskt varit lite tomt utan er på skolan så det ska bli kul att se er igen efter lovet!
 
Angående praouppgiften så har det inkommit några frågor som jag tänkte ta upp här på bloggen. Om ni skulle ha fler frågor som ni vill ha svar på under lovet så skriv dessa i kommentarfältet så ska jag försöka besvara dem.
 
 
Fråga 1: Några av frågorna går inte att svara på utifrån min praoplats, hur gör jag då?
Svar: Eftersom ni har så olika praktikplatser så är frågorna i uppgiften allmänna för att förhoppningsvis passa de flesta företag. Men det kan givetvis vara så att någon enstaka fråga inte passar det företag som ni praktiserar på. Då försöker du i första hand att anpassa/göra om frågan så att den passar till ditt företag och i andra hand så stryker du frågan helt.
 
Fråga 2: Vad menas med analys i den här uppgiften och vad exakt betyder analys?
Svar: Själva ordet analys betyder att sönderdela och det innebär att man ser på en frågeställning utifrån olika perspektiv. Genom att besvara frågorna under varje rubrik så har du börjat analyser dvs sönderdela ett ämne utifrån olika perspektiv. När alla frågorna är besvarade så sammanfattar det du kommit fram till och dina egna reflektioner kring ämnet. När du har gjort detta så har du gjort en analys!
 
 
Trevligt höstlov!! / Nathalie
 

Kommentarer

  • Anonym säger:

    Ska mm göra en analys eller en åt varje ämne ?

    2013-10-25 | 10:20:58
  • Nathalie säger:

    Båda alternativen funkar men det kanske är lättast att skriva en kortare analys/reflektion efter varje ämne tänker jag.

    2013-10-25 | 10:57:34

Kommentera inlägget här: